Proost op de Verliezers
Een interactieve voorstelling over rouw na zelfdoding,
waarin we op speelse wijze onderzoeken hoe we dit thema
in het dagelijks leven kunnen bespreken.
 

In samenwerking met Voordekunst organiseren we een crowdfundcampagne voor het produceren van de korte film: 

Rouw Verlies

Help nabestaanden van zelfdoding hun verlies en verdriet bespreekbaar maken, door deze video te sponsoren!

Jouw vriend, ouder of kind is door zelfdoding overleden... En dan?

Praat je erover?
Hoe houd jij je kop boven water? Alles wat je voelt en zegt, is zwaar. Lukt het om naar een feestje te gaan of af te spreken, zonder je bezwaard te voelen? Of zonder te doen alsof. Hoe ben je jezelf, met dat verlies altijd in je onderbuik. Waar haal je de energie vandaan om gezellig te doen? Mensen zijn lief, maar het is moeilijk om open te staan voor ze. Vriendschap wordt een belasting. Dan maar liever alleen?

Of je naaste rouwt. Kijk je toe?
Je ziet je naaste worstelen met diens verlies en vraagt je af, hoe je het leven een beetje lichter kunt maken of kunt helpen? Maar wanneer begin je erover? En maak je het niet erger dan het al is, door iemand eraan te herinneren? Hoe sta je iemand echt bij?

Het begon met een voorstelling in 2021 en 2022
We maakten met spelers van ETS, Improvisatie en Theater, een voorstelling om dit pittige thema bespreekbaar te maken en ervaringen uit te wisselen.Deze staat in opnieuw 4x geboekt in 2023 in regio Arnhem/Nijmegen.


De film ROUW VERLIES komt eraan!

We voelden dat er meer nodig was!
We zullen met filmmaker Frank Kouws een korte film produceren, met de titel: Rouw verlies. Een film, die dient als gespreksstarter of hart onder de riem. Over omgaan met verlies na zelfdoding. Over je vriendschap willen behouden, ook al is het moeilijk.Een filmpje dat helpt bij het delen van je intentie om verbonden te blijven met elkaar.

Of om je te herinneren, dat je niet alleen bent.

Voor iedereen

Het streven is dat deze film op iedere GGZ preventie-website komt te staan.Dat deze massaal gedeeld gaat worden op social media, mail en what's app. Op de momenten dat we willen uitreiken.


Het is gelukt met hulp van:

We hebben natuurlijk ook publiek nodig tijdens de opnames!
Die vindt plaats in De Klif in Oosterhout op 8 november 2023 in de avond. 

Je hoeft niets te kunnen of anders te zijn dan wie je bent.
Gewoon aanwezig zijn is voldoende. Het kan natuurlijk zijn dat je in beeld komt. Misschien je achterkant of als je bij hebt gedragen aan de voorstelling. 

Meld je aan als publiekslid van de opnames!

Op 11 oktober en 19 november 2023 staan de volgende voorstellingen gepland in Tiel en in Nijmegen-Oosterhout. Wil je daar graag bij zijn? 
Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met preventie@propersona.nl


Op 8 november 2023 zullen de opnames plaatsvinden van Rouw Verlies. De korte film waarmee we nabestaanden een hart onder de riem willen steken. 

Kijk hiernaast voor meer informatie!