ETS terugspeeltheater

Wilt u uw publiek verbinden? 
Een taboe doorbreken en een onderwerp bespreekbaar maken?
Wilt u het hele publiek betrekken bij wat er leeft in de organisatie? 

Dan is terugspeeltheater een prachtige jas voor de voorstelling.
In terugspeeltheater vertellen mensen uit het publiek anekdotes of over ervaringen, binnen een bepaald thema. 

We gaan op zoek naar de kern van hun verhaal. Deze 'heart of the story' verbeelden we met humor, muziek, po√ęzie, uitvergrote karakters of juist integer verbeelde emoties.
Altijd ten dienste van het verhaal en de verteller. 

 

Wat gebeurt er dan? 

Door theater te maken van iemands verhaal, wordt een onderstroom zichtbaar en voelbaar voor het hele publiek.

Zo vertelde ooit iemand het verhaal over de eerste ontmoeting met de liefde van diens leven. Het verhaal zelf was niet zo bijzonder, bij de bakker. Maar de sfeer en emoties, worden heel zichtbaar in theater. De muziek maakt de sfeer bij de bakker voelbaar, of de zenuwen bij de verteller. En de verrassing bij het aannemen van het tasje en het voelen van elkaars vingers wordt voelbaar.

Er ontstaat herkenning en men komt met nieuwe verhalen. Soms over een bakker, soms over het gevoel van verrassing of hoe aanrakingen ook een ander effect kunnen hebben.

Er wordt altijd gelachen en ook wel een traantje weggepinkt. Na de voorstelling is er een open sfeer. Bij het afscheid kijken mensen elkaar nog eens glimlachend aan en voelen verbinding onderling. 

Nieuwsgierig of terugspeeltheater past bij u? Neem gerust contact op!

Petra Wouda


Wat een ervaring was dat; mijn 'verhaal' vertolkt door ETS in een ontroerend, passend, aansluitend mooi 3-LuikDank voor deze ervaring. Het was een kadootje

Netherlands Youth Institute

Improvisatie- en theatergezelschap Ets verbeeldde deze verhalen in terugspeeltheater. Dit maakte veel emoties los en zorgde voor verbinding en herkenbaarheid.


Bijzonder Jeugdwerk


Een prachtige ervaring om je verhaal terug te zien in zang, dans en spel. Mocht je in de gelegenheid zijn om tijd te maken voor terugspeeltheater: ETS is een aanrader.