Project Rouw Verlies
Een interactieve voorstelling en een film over rouw na zelfdoding,
waarin we onderzoeken hoe we dit thema in het dagelijks leven 
kunnen bespreken. 

Je hebt iemand verloren aan zelfdoding. 

Praat je erover?
Hoe houd jij je kop boven water? Alles wat je voelt en zegt, is zwaar. Lukt het om naar een feestje te gaan of af te spreken, zonder je bezwaard te voelen? Of zonder te doen alsof. Hoe ben je jezelf, met dat verlies altijd in je onderbuik. Waar haal je de energie vandaan om gezellig te doen? Mensen zijn lief, maar het is moeilijk om open te staan voor ze. Vriendschap wordt een belasting. Dan maar liever alleen?

Of je naaste rouwt. Kijk je toe?
Je ziet je vrirend of familielid worstelen met diens verlies en vraagt je af, hoe je het leven een beetje lichter kunt maken of kunt helpen? Maar wanneer begin je erover? En maak je het niet erger dan het al is, door iemand eraan te herinneren? Hoe sta je iemand echt bij?

We maakten in samenwerking met Pro Persona Connect en met de spelers van ETS, Improvisatie en Theater, een voorstelling om dit pittige thema bespreekbaar te maken en ervaringen uit te wisselen.De film is mogelijk gemaakt door een crowdfunding op:

De film Rouw Verlies 

Te zien vanaf 16 december 2023
Meer informatie over de film en de totstandkoming ervan: www.filmrouwverlies.nl

De voorstelling Rouw Verlies

Met de voorstelling Rouw Verlies gaan we op interactieve wijze op onderzoek uit hoe je het thema rouw na zelfdoding bespreekbaar kunt maken met de mensen om je heen. 

We leren het verhaal van Carlijn kennen, een jonge vrouw die haar vader een aantal jaar geleden heeft verloren. Zij worstelt met hoe ze haar vrienden kan betrekken op een wijze die bij haar past. 

Samen met het publiek (nabestaanden van zelfdoding en naasten) zoeken we naar manieren om te communiceren wat je nodig hebt en wat je kunt geven. Hoe kunnen we de verbinding bewaren, ondanks deze complexe thematiek. 

Duur: avondvullend
Waar: locatie naar eigen keuze

Deze voorstelling is te boeken door organisaties. 
Wilt u meer informatie? Stuur ons een bericht.